· 

Västerås Konserthus - ATEM duo

Sören Hermansson möter trombonisten och tonsättaren Ivo Nilsson som tillsammans utforskar nya ljudvärldar. Det bjuds på tango, folkmusik och musik från 2000-talet som kommer att gifta sig väl med det vackra rummet och utsikten på Blå Sida.

Sören Hermansson firar femtioårsjubileum som hornist år 2024. Hans gärning som musiker och pedagog har fört honom till många olika delar av världen. Med ett sjuttiotal kompositioner skrivna direkt för honom har han byggt upp en unik hornrepertoar som väckt intresse långt utanför Sveriges gränser. Många av dessa verk finns inspelade på skivbolag som BIS, Phono Suecia, Finlandia och Caprice. De senaste åren har han fokuserat på att få fram nya verk för horn och elektronik.

Ivo Nilsson är verksam som tonsättare, kammarmusiker och solist specialiserad på nutida musik. I hans verksamhet ingår täta samarbeten med tonsättare vilket resulterat i en unik repertoar av verk skrivna direkt för honom. Han är medlem av ensemblerna Kammarensemblen och Axelsson & Nilsson-duo.

Ur programmet:

Magnus Bunnskog Duo for horn and trombone (2023) – svenskt uruppförande

Medverkande:

Sören Hermansson valthorn | Ivo Nilsson trombon

Plats: Västerås konserthus

Arr: Västmanlandsmusiken i samarbete med Västerås kammarmusikförening

https://vastmanlandsmusiken.se/event/soren-hermansson-horn-och-ivo-nilsson-trombon/