· 

Elektronmusiken i fokus

Elektroakustisk musik har en lång och spännande historia och är idag en livskraftig företeelse inom flera områden. Den 18 januari på Fylkingen i Stockholm träffas några av Sveriges mest aktiva EAM-tonsättare som också innehar olika roller kopplade till den elektroakustiska musiken. Vi samtalar om sammanhang där EAM finns eller borde finnas, om den elektroakustiska musiken i klubbmiljön och inom scenkonsten. Vi samtalar om institutionernas roll och vad EAM kan vara samt om framtida utsikter för denna sorts musik.

 

Medverkande gör Savannah Agger, Kajsa Blom, Magnus Bunnskog, Mats Erlandsson, Ragnar Grippe, Kim Hedås, Martin Jonsson Tibblin, Mikael Lindblad Ehnborg, Erik Peters, Mattias Petersson, Marcus Wrangö m.fl.

 

På kvällen hör vi ett axplock av olika elektroakustiska uttryck vid en fixedmedia-konsert för 8 st högtalare, med både svenska och internationella tonsättares musik; för att nämna Mariam Gviniashvili (GE/NO), Andrew Raffo Dewar (US), Adele Kosman (SE), Anders Blomqvist (SE), Siri Landgren (SE) och Maria W. Horn (SE). 

 

Plats: Fylkingen, Stockholm. 

Tid: 18 januari 2023, kl. 11-20 (dörrarna öppnas kl. 10.30) 

Pris: Fri entré. 

 

Arrangeras av Föreningen Svenska Tonsättare

 

https://fst.se/artikel/valkommen-till-en-heldag-med-elektronmusiken-i-fokus-18-januari